Het wordt al aardig gewoon, in ’t echt is leuker…

hallo allemaal,hier een berichtje van hans.ik ben vanaf januari bij jullie op de moestuinerij. ik ben begonnen op woensdag,en later na de dinsdag,ik begon me al gauw thuis te voelen,met als gevolg dat ik dat ik ook de donderdag erbij pakte.de samen werking met alle medewerkers ( ik vind hulpboeren niet klinken ) is prima we worden goed en leuk bezig gehouden,voor een ieder in hun eigen tempo.toen kwam deCorona het ogenblik om thuis achter de geraniums te gaan zitten.niks daarvan besliste maria we gaan met z’n alle skypen.en zo gebeurde bij mij met hulp van robin dat we toch drie keer in de week contact met elkaar hebben.we krijgen verschillende opdrachten van zaaien tot tekenen enz.maar het belangrijkste en leukste is toch dat we met z’n alle verbonden blijven.Ik hoop jullie weer gouw en vooral gezond te zien.groetjes hans.

Ik kreeg het advies van de zorgboerin om mij zaaisels op een plek neer te zetten waar ze zonlicht ontvangen. Ik heb ze op een tafel voor mijn appartement neer gezet. Ik zag in de bak waar ik een van de zaadjes van de cherrytomaat had geplant, al een klein plantje groeien.. Ik praat met mijn zaaisels. Ik zei op zijn engels: ” Grow my little Friends” . Weet je wat er toen gebeurde ? Mijn cherrytomaatplantje zei toen: ” praat Nederlands met me”. Echt waar hoor.
Groetjes Ruud

Door heel veel dingen zelf te doen, hebben mensen toch een eigen tuin. Zo kun je een plastic fles inknippen en daar een plantje in aarde inzetten. Zelfs op een klein balkon kun je een moestuin maken. Groetjes, Jetske

Net voor de coronasluiting hadden we de tuinbonen en doperwten voorgezaaid. Die moesten er nu wel nodig in. Afgelopen maandag is dat gelukt en heb ik ze op de fiets meegenomen naar Stadzigt. Ze staan daar nu in de volle grond en ontwikkelen zich prima! Op de foto hoe dat eruit ziet op de fiets vanuit het perspectief van de fietsster. Groet, Maria

Laat een reactie achterTruus Geertsema de Reus

3 jaren geleden

Allemaal druk bezig dus met de moestuin ??
Die pratende tomaatjes lijkt mij ook wel wat!! Wat een gezelligheid zou dat worden in de tuin!
Het is hier ontzettend droog en dan moeten we zuinig zijn met water?lastig hoor!
Het waait ook ontzettend hard en soms lijkt het of we in de woestijn wonen met zandstormen.

Overig Nieuws

Nieuwsbrief #2

Nieuwsbrief Moestuinerij-001-LR

Nieuwsbrief 1!

Vanaf vandaag gaan wij ieder seizoen een nieuwsbrief maken over onze werkzaamheden. Natuurlijk komt ‘ie ook hier te staan, zodat…
IMG_20210429_143242

Annet zaait tomaten

Annet heeft op 14 april 2021 tomaten in potjes met zand gezaaid. Dat heeft ze met haar groene vingers gedaan.…
IMG_20210408_141320_002

Geachte lezer,

Op dinsdag 6 april heb ik en Annet spinazie en radijs in de kas gezaaid. De zorgboerin heeft met een…
IMG_1615

1 april

Geachte lezer, Het is vandaag 1 April. Dit is geen grap. Dit is een echt verhaaltje. Hans onze liefhebbende collega…
De Correspondent

De Correspondent

Onze tweede sluiting is inmiddels ten einde en we trappen af met een hele mooie publicatie in de Correspondent. We…

Openingstijden

Moestuinerij Kas & Co

Dinsdag tot en met donderdag van 9:00 tot 16:00 uur.

Moestuinerij Stadzigt

De tuin is vrij toegankelijk, de tuinvrouw is er op maandagmiddag en op afspraak. De vrijwilligers zijn er door de week op wisselende tijden. Er is een tafeltje met handel, geld graag contant in het potje.

Adres

Moestuinerij Kas & Co
Kromme Rade 5
1241 LK Kortenhoef

Moestuinerij Stadzigt
Meerkade 2
1412 AB Naarden

Telefoon
(zorg)tuinvrouw Maria: 06-19225634

Copyright: Moestuinerij

Realisatie: Webheld