Rotweer? Welnee!…
Binnenklussen genoeg! Eindelijk tijd voor de perspotjes, die waren alweer bijna op. En zaaien, de lentekriebels moeten de grond in. En de tegenslag door de muizen is natuurlijk ook hersteld, tjonge, er was geen sugar snap meer te vinden in de zaaibak. Opnieuw dan maar.
Hoe heerlijk was de soep met de eerste oogst van dit jaar: spinazie. Het recept staat hieronder, jaaa, de tuinvrouwen zitten net als de hulpboeren echt niet stil.
Tomatenbroodsoep
Nodig:
Olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
1 grote ui, in halve ringen
3 prei in ringen
zout en versgemalen peper
500 gram tomaat, ontveld, zonder harde kern en zaadjes, gehakt (buiten het seizoen tomaten uit blik)
5 dl groentebouillon
restjes brood of een half stokbrood, in blokjes
verse basilicum of peterselie
Bereiding:
Verwarm de olie in de soeppan. Voeg de ui toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, prei, peper en zout toe en bak nog even door. Voeg dan de tomaat toe en bak 10 tot 15 minuten. Voeg de bouillon toe en kook 15 minuten. Doe er dan het brood door en wacht tot het brood doordrenkt is met soep. Als er verse spinazie is kun je er twee handen kleine blaadjes spinazie doordoen.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep gegarneerd met basilicum of peterselie.
Eet smakelijk!!!